Viimeinen pala paikoileen! Kuvassa poikakekkuli. 

Olin viikon pois työmaalta kotilomalla Etelä-Suomessa. Ennen lähtöä juoksin ympäri kaupunkia hommaamassa tarvikkeita rautakaupoista. Olin ilmoittautunut naistutkimuksen luennolle, mutta päätin skipata sen, ja emansipoutua omalla tavallani ostamalla oman ruuvinvääntimen, saneerauslaastia ja muutamia muita tarvikkeita. Etelästä palatessa minulla oli 10 litraa maalia matkalaukussani. Sen verran edullisemmin sain sisämaalit Biltemasta, että kannatti raahata toiselta puolelta Suomea.

Tilasin myös pariksi päiväksi vuokra-aviomiehen jouluviikolle auttamaan keittiön kaappien asennuksissa ja saunan rakentamisessa. Lisäksi olen käyttänyt laina-aviomiehiä apuna tavaroiden roudaamisessa. Samu ja David kantoivat  Ikea-kuormani, Teemu lavallisen laminaattia ja Heikki  saunan rakennustarvikkeita kanssani sisään. Kiitos pojat avusta! Ja kiitos tytöt miestenne "lainasta"!

Omakin siippan herrakekkulii ja aikuinen poikani poikakekkuli saapuivat pariksi päiväksi jeesaamaan. Pääsimme työn touhuun ja nyt on olohuoneen seinät maalattu, keittiön seinä tapetoitu ja upouusi laminaattilattia olohuoneessa.

Keittiön seinään löytyi näin kiva retrohenkinen tapetti, johon bilteman maali sopi kuin nakutettu.

Suurimmaksi haasteeksi on osoittautunut logistiikka: minulla ei ole täällä autoa, ja tuhottomasti aikaa on mennyt erilaisten työkalujen ja tarvikkeiden hakemiseen kävellen ympäri kaupunkia. Isompien tavaroiden kuljetusta varten olen saanut onneksi kuljetus- ja kantoapua kurssikavereiltani. Voi olla että he juoksevat kohta pakoon minut nähdessäni...

Toinen haaste on tämä pohoisen pimeys: valoisaa aikaa on nelisen tuntia, ja muu aika täytyy työskennellä keinovalossa. Jos sellainen sattuu olemaan. Yritin asentaa omatoimisesti kattoon lampun, mutta en löytänyt netistä kunnollisia ohjeita ja jouduin luovuttamaan tunnin ähertämisen jälkeen . Kurssikaverin mies sitten laittoi lampun kattoon viidessä minuutissa. Mutta seuraavan lampun osaan laittaa itse, kosta nyt tiedän miten se tapahtuu. Muillekin uusavuttomille tiedoksi: Muista sammuttaa sähköt pääkatkaisijasta ennen kuin alat räpeltää katiosta tulevien piuhojen kanssa. Ensin kuoritaan johdon päistä noin sentin verran kaapelia näkyviin ja kierretään päät tiiviisti yhteen. Sitten laitetaan sininen johto sokeripalan N-koloon ja ruskea siihen toiseen koloon. Katosta tulevat piuhat tulevat samoihin koloihin vastakkaisilta puolilta. Lamppu laitetaan roikkumaan katossa olevan koulun varaan ja johdot kiristetään paikoileen pienen (sellaisen joka ompelukoneesta löytyvän) ruuvimeisselin avulla. Ja sitten vaan lamppu kiinni valaisimen kantaan, sähköt päälle ja valo katkaisijasta. Helppoa eikö totta!

Olen oppinut uusia taitoja: nyt osaan asentaa laminattilattiaa sekä käyttää sähkösahaa. Seuraavaksi aion opetella laatoitusta.