Olen viettänyt kuluneen viikon pääasiassa remonttityömaalla, mutta saanut harmittavan vähän aikaiseksi. Logistiikkaongelmat jatkuvat edelleen: remonttimies ilmoitti, että saunapanelit pitäisi saada sisään kuivumaan ennen seinään laittoa, mutta ei ehtinut hakea niitä. Aikani ruinattuani sain ouhuttua läheisen puutavaraliikkeen varastomiehen tuomaan laudat kotiin pientä maksua vastaan työpäivän päätteeksi.

 

Paneelikasa vihdoin viimein kuivumassa eteisen lattialla!

Toinen ongelma on ollut yksin työskentely: moni työvaihe on joko tosi hankala tai ei onnistu ollenkaan yksin. Yritin yhtenä iltana laittaa keittiön välitilalaattoja, mutta siitä ei tullut oikein mitään, kun laattalevyt olivat niin painavia, että niitä oli tosi hankala saada pysymään seinässä ilman tukinauloja. Naulaaminen oli taas hankalaa kun olis pitänyt olla neljä kättä pitelemässä samaniakaisesti laattaa ja naulaamassa. Oli kyllä todella onnetonta räpeltämistä ja vähältä piti, ettei itku päässyt. Sain kaksi ja puoli laattaa seinään asti ja sitten luovutin. Täytynee pyytää joku ammattimies apuun. Mosaikkilaattojen laatoitus sen sijaan onnistui vallan mainiosti. Päivän opetus: jos et ole koskaan laatoittanut, harkitse kahdesti ennenkuin aloitat luonnonkivimosaiikilla.

Maalaaminen sen sijaan on sujunut jo rutiinilla. Tuunasin olohuoneen seinään kuvion helmiäislasyyrilla, ja lopputulos oli ihan tyydyttävä. Lisäksi keittiön ja eteisen seinät ovat saaneet uuden värin.

Tuunasin myös eteisen lampun uuteen uskoon krominvärisellä sraymaalilla. 

 

Tämän lampun ostin kirpparilta ja se oli alkupräiseltä väritykseltyään kelta- vailkoista muovia. Tarkoitus olisi laittaa se keittiöön.

Tänään olen pyhittänyt lepopäivän, kun alkoi tuntua että olen sekä fyysisesti että henkisesti sen verran uupunut, ettei hommat luista senkään takia. Olen remontin ohella kirjoittanut pari esseetä, kun pukkaa koulutöidenkin deadlinet päälle.