Sain jälleen herrakekkulin ja poikakekkulin apuvoimiksi remonttitalkoisiin, ja nyt näyttää siltä että ollaan jo voiton puolella. Lisäksi luokan tytöt saapuivat maalaustalkoisiin, joten nyt on kaikki huoneet maalattu ja lattiat lähes laitettu.

Poikakekkuli on tosi taitava tekemään pikkutarkkaa viimeistelytyöt, ja saikin keittiön kaapistot ojennuksen. Vielä kun saan laatat saumattua ja lisitat, vetimet ja uudet työtasot paikoille, niin keittiö on valmis! Keittiöön valitsin Ikean mustat yläkaapit ja netistä tilasin korkeakiiltoiset valkoiset alakaapit. Oikean kokoisia ovia vanhoihin runkoihin olisin saanut ainoastaan mittatilaustyönä, joten ostin vähän leveämmät ovet, ja vein ne levyliikkeeseen kavennettaviksi. Sahauspinnat viimeistelin alumiinikulmalistoilla, ja lopputulos näyttää vallan hyvältä. Ja tuli huomattavasti halvemmaksi! Yhteen korkeaan kaappiin en löytänyt sopivaa ovea, joten laitoin oven ylös ja las ja tein keskelle avohyllyn kodinkoneille. Ainoa moka sattui kun ostin kulmaan ovellisen kaapin ja tajusin vasta asennusvaiheessa, että ovi ei mahdu aukeamaan liesituulettimen takia. Siitäkin tuli sitten avohylly. Pitää miettiä mitä käyttöä keksin ylimääräisellle ovelle.

Infrapunasaunakin on jo oven tiivistämistä vaille valmis, mutta valmistajan suosittelema lämpöpaneelimäärä kuutiota kohden ei tunnu olevan riittävä. Saunassa on kyllä miellyttävän lämmin, mutta hiki ei irtoa vielä 40 asteessa. Koekäytin  parvekelämmittäjää lisälämpönä, ja sen avulla sain saunan riittävän kuumaksi liki viitenkymmeneen asteeseen. Täytynee tilata kattoon asennettava infrapunasäteilijä lisälämmöksi. Muuten saunasta tuli tosi hieno!

Sain hankittua vuokralaisen toiseen huoneeseen, joten talouskin tasapainottunee. Kaiken kaikkiaan rahaa on mennyt jonkin verran enemmän kuin budjetoin lähinnä työkaluihin ja työvoimakustannuksiin: saunan rakentamisessa oli suurempi homma kuin ajattelin ja sähkötöihin meni rahaa myös enemmän lkuin olin osannut arvioida. Työn osuudesta saan toki veronpalutuksena takaisin 60 %, kiitos kotitalousvähennyksen.

Koulu on jälleen alkanut, ja nyt aion siivota rakennustarvikkeet ja työkalut piiloon komeroihin ja tyhjään huoneeseen ja pitää loppuviikon lomaa remontin teosta. Ensi viikolla jatkan sitten uudella innolla viimeistelytöitä! Tsekkauslistasta voitte katsoa mitä on tehty ja mitä vielä kesken.